ابطال بخشنامه ستاد کل نیروهای مسلح درباره قانون جوانی جمعیت
هیات عمومی دیوان عدالت اداری بندی از یک بخشنامه ستاد کل نیروهای مسلح درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را که امتیاز بهرهمندی از یک سال افزایش سنواتی را صرفا شامل افرادی میدانست که صاحب فرزند چهارم و پنجم میشوند و نه فرزند سوم، ابطال کرد. به گزارش کارآفرینان موفق، بر اساس گردش […]
هیات عمومی دیوان عدالت اداری بندی از یک بخشنامه ستاد کل نیروهای مسلح درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را که امتیاز بهرهمندی از یک سال افزایش سنواتی را صرفا شامل افرادی میدانست که صاحب فرزند چهارم و پنجم میشوند و نه فرزند سوم، ابطال کرد.
به گزارش کارآفرینان موفق، بر اساس گردش کار این پرونده، شاکی به موجب دادخواستی ابطال بند ۲ بخشنامه شماره ۲۲۱۲/۱/۱۰۰۱/۳۸ ـ ۱۴۰۱/۱۲/۸ ستاد کل نیروهای مسلح را خواستار شده است.
متن بخشنامه مورد شکایت به شرح زیر است:
“بخشنامه شماره ۲۲۱۲/۱/۱۰۰۱/۳۸ ـ ۱۴۰۱/۱۲/۸
از: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح
به: گیرندگان محترم زیر
موضوع: نحوه اعمال ماده ۱۵ و ۱۷ قانون جوانی جمعیت در سازمانهای وابسته به نیروهای مسلح
سلام علیکم
با احترام، افزایش میانگین سنی جمعیت و کمی نسل جوان از جمله مشکلات بزرگی است که پیشرفت هر جامعه را با رکود مواجه میکند. افزایش نسل جوان مولد و قرار گرفتن آنان در کنار پیشکسوتان مجرب رمز دستیابی یک جامعه به موفقیتهای بزرگی است که امروز میبایست مد نظر تمامی متولیان امور جامعه قرار گیرد. در این راستا به منظور برنامهریزی اصولی در خصوص جذب و نگهداشت سرمایه انسانی و کمک به رشد جوانی جمعیت به استناد مواد ۱۵ و ۱۷ قانون جوانی جمعیت، موارد ذیل ابلاغ میگردد.
۱ـ در فرآیند جذب و استخدام در شرایط یکسان از لحاظ شرایط و صلاحیتهای استخدامی، افراد متأهل واجد شرایط و دارای فرزند در اولویت قرار گیرند.
۲ـ به شاغلینی که از زمان لازمالاجرا شدن این قانون ( ۱۴۰۰/۸/۲۴ ) دارای فرزند چهارم و پنجم میشوند به ازای هر فرزند یک سال (حداکثر ۲ سال) سنوات ارفاقی اعطا خواهد شد.
۳ـ مدت مرخصی زایمان زنان شاغل با پرداخت تمام حقوق و فوقالعادههای مربوطه ۹ ماه و برای تولد دوقلو و بیشتر ۱۲ ماه میباشد. در صورت درخواست مادر تا ۲ ماه از این مرخصی در ماههای پایانی بارداری قابل استفاده میباشد.
۴ـ شب کاری برای مادران شاغل باردار و همچنین مادران دارای فرزندان شیرخوار تا یک سال و پدران تا یک ماهگی نوزاد، در مشاغل و فعالیتهایی که نیازمند نوبت کاری شب میباشند اختیاری است.
سازمانهای نیروهای مسلح موظف هستند از تاریخ این ابلاغ تمهیدات لازم را برای اجرایی کردن موارد فوق به عمل آورند. ـ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح”
علیرغم ارسال و ابلاغ نسخه دوم دادخواست و ضمائم آن به طرف شکایت تا زمان رسیدگی به پرونده پاسخی واصل نگردیده است.
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱/ ۱۲/ ۱۴۰۲ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.
رأی هیأت عمومی
با عنایت به اینکه به موجب بند (پ) ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۲۴/۷/۱۴۰۰ امتیاز بهره مندی از یک سال افزایش سنواتی در زمانی که مستخدم دستگاه اجرایی صاحب فرزند سوم میشود پیشبینی شده، ولی بر اساس بند ۲ بخشنامه مورد شکایت امتیاز فوق صرفاً شامل افرادی میگردد که صاحب فرزند چهارم و پنجم میشوند و افرادی که صاحب فرزند سوم میشوند از امتیاز قانونی یاد شده برخوردار نخواهند شد، بنابراین بند ۲ بخشنامه شماره ۲۲۱۲/۱/۱۰۰۱/۳۸ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۸ ستاد کل نیروهای مسلح به لحاظ محدود کردن دایره شمول حکم قانونگذار در بند (پ) ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال میشود. این رأی بر اساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۰/۲/۱۴۰۲ ) در رسیدگی و تصمیمگیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.
رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ـ حکمتعلی مظفری
خبرنگار: فاطمه حبیبی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0