مشاور رئیس جمهور؛

اهل سنت یک فرصت، تقویت کننده، یاری گر و مکمل نظام هستند

داود محمدی: عبدالسلام کریمی مشاور اقوام، مذاهب و اقلیت های دینی رئیس جمهور طی گفت و گوی اختصاصی با اشاره به عملکرد دو ساله گفت؛ اهل سنت یک فرصت، تقویت کننده، یاری گر و مکمل نظام هستند، در جبهه حضور داشته اند و خون داده اند، نباید بگذاریم که دشمن آن ها را دلسرد کند، باید کاری کنیم که اهل سنت دیده شوند و احساس کننده که تاثیرگذارند، وجود دارند، حداقل جایگاهی برایشان تعریف کنیم.

داود محمدی: عبدالسلام کریمی مشاور اقوام، مذاهب و اقلیت های دینی رئیس جمهور طی گفت و گوی اختصاصی با اشاره به عملکرد دو ساله گفت؛ اهل سنت یک فرصت، تقویت کننده، یاری گر و مکمل نظام هستند، در جبهه حضور داشته اند و خون داده اند، نباید بگذاریم که دشمن آن ها را دلسرد کند، باید کاری کنیم که اهل سنت دیده شوند و احساس کننده که تاثیرگذارند، وجود دارند، حداقل جایگاهی برایشان تعریف کنیم.

در این مصاحبه دکتر عبدالرسول کریمی گفت؛ عمده فعاليتهاي علمي ـ اجرايي اين مركزكه به دو دسته تقسيم مي شوند و از نظر ماهوي و سنخيت كامل مجزا و مستقل مي باشد عبارتند از: 1-اقوام و مذاهب (بلوچ، كرد، آذري، تركمن، عرب، تات، تالش، لر، بختياري و اقوام گوناگون ديگر و در حوزه مذاهب: مذاهب اسلامي. 2- فرق و اديان توحيدي مانند؛ مسيحيان ارمني، مسيحيان آشوري ـ كلداني، كليميان، زرتشتيان و صابئين مندايي و در حوزه اسلامی عبارتند از؛ نقشبنديه، قادريه، اهل حق، دراويش و فرق اسلامي ديگر).

مشاور رئیس جمهور اهم فعالیت های خود در طی مدت مسئولیت را به شرح زیر تشریح کرد؛

* سفر به استان هاي تلفيقي و ديدار با مسئولين، روحانيون، خانواده معظم شهدا و ايثارگران، در راستاي انتقال توصيه هاي تقريبي نظام و راهبردي رياست محترم جمهور.

* صدور بيانيه و رايزني با مقامات مسوول در مركز و استانها در خصوص حوادث كشور و تاكيد بر ضرورت تدبير در تعامل با مطالبات مردم.

* مصاحبه هاي مختلف با اصحاب رسانه و ضرورت تقويت انسجام ملي.

* شركت و سخنراني در همايشها و كنفرانسهاي وحدت و تقريب مذاهب به مناسبت هفته وحدت.

*تهيه و چاپ كتابچه سفرهاي استاني و انعکاس نظرات و ديدگاههاي اقشار مختلف مردم در آن و ارجاع به مبادي ذيربط (6جلد).

*مکاتبات محرمانه و پيگيري رفع مشکالت كشوري مربوط به استانهاي هدف با رياست محترم جمهور.

*انجام قريب به5۰۰ مکاتبه در خصوص پيشنهادات مبني بر استفاده از ظرفيتهاي بالاي شايستگان و نخبگان اهل سنت پيگيري مسائل و مشکالت و موضوعات مرتبط با اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي. *مکاتبه و پيگيريها در راستاي رفع موانع بکارگيري اقليتها و اهل سنت.

* مکاتبه با وزراي محترم در خصوص ضرورت بهره گيري از مشاوران اهل سنت در امور تخصصي و مرتبط. *مکاتبه و نشست با وزير محترم كشور در خصوص تشويق استانداران محترم استانهاي تلفيقي مبني بر صدور و ابلاغ مشاور استاندار در امور اهل سنت.

*رايزني و مکاتبه در خصوص انتصاب و بکارگيري شايستگان اهل سنت به عنوان سفير يا رايزن فرهنگي و تهيه بانک اطلاعاتي از نخبگان در استان هاي مختلف.

*پيگيري انتصاب معاونين استاندار، فرمانداران و بخشداران در استانهاي قومي-مذهبي از جمله در كردستان، هرمزگان، سيستان و بلوچستان و غيره.

*نشستهاي هم انديشي با نمايندگان مجلس و بزرگان اديان توحيدي (اقليتهاي ديني).

*ديدار و نشست با بزرگان و علماي اهل سنت به ويژه در استانهاي سيستان و بلوچستان، كرمانشاه، گلستان و كردستان.

*ارسال پيام هاي تبريک و تسليت به مناسبتهاي ملي و تقويمي در حوزه هاي اهل سنت و اديان توحيدي.

*مشاوره به استانداران و مسئولين استاني در خصوص مسائل مختلف مرتبط با اقوام و مذاهب.

*انتشار 18 جلد گزارش سفر استاني و عملکرد و ارجاع به دفتر رياست محترم جمهوري و دستگاههاي ذيربط كه هماره نشريات و هوامش جناب آقاي دكتر رئيسي راهگشاي اين حوزه بوده است.

*بازديدهاي متعدد از اماكن مختلف ديني و مذهبي و انعکاس مسائل و مشکلات آنها به مراجع ذيربط. *جلسات و نشستهاي تخصصي در خصوص رفع خلاءهاي قانوني يا پيشنهاد اصلاح برخي مواد و تبصره هاي قانوني.

*برگزاري نشستها وجلسات متعدد در خصوص ضرورت ترويج ادبيات تقريبي و تاكيد بر مشتركات در راستاي منافع ملي كشور.

*ديدار از اماكن مذهبي و اديان توحيدي.

*برگزاري نشستهاي تخصصي و عمومي اديان توحيدي با اساتيد و مسولین به مناسبت های دینی.

*هماهنگي لازم در خصوص نشست صميمي ائمه جمعه اهل سنت كشور با رئيس جمهور محترم. *هماهنگي لازم در خصوص نشست صميمي نمايندگان اهل سنت كشور با رئيس جمهور محترم. *هماهنگي لازم در خصوص نشست صميمي بزرگان اديان توحيدي (مسيحي ـ يهودي و زرتشتي) با رئيس جمهور محترم.

*صدور بيانيه درخصوص حوادث سال گذشته با توجه به اهميت حفظ وحدت و انسجام ملي.

*گفتگوي تلفني با خانواده مرحومه مهسا اميني در سقز و توصيه به حفظ آرامش.

*شركت در همايش مراكز بزرگ اسلامي به مناسبت هفته وحدت.

*ارسال پيام هاي تبريک به علماء و ائمه جمعه و جماعات به مناسبت هفته وحدت.

* شركت دركنفرانس تقريب مذاهب در سالن اجلاس.

*حضور در خانه مرحومه مهسا اميني و انتقال پيام رياست محترم جمهور در راستاي دعوت به ايجاد آرامش و وحدت بيشتر درجامعه.

*برنامه ريزي براي حضور در همايش و برنامه هاي ويژه هفته وحدت در عسلويه، كردستان و هرمزگان.

* همکاري با مجمع تقريب مذاهب، دبيرخانه شوراي برنامه ريزي اهل سنت و دانشگاه مذاهب اسلامي.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با اشاره به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» گفت: جمهوریت یعنی همه اقوام و همه باید در کنار هم باشند و هیچ قوم، مذهب و جنسیتی نباید به حاشیه رانده شود. همه باید احساس کنند که در این انقلاب مردمی، اسلامی و الهی سهیم، دخیل و شریک هستند، طبق قانون اساسی همه باید در جایگاه خودشان دیده شوند. یکی از دستاوردهای نظام و انقلاب، غیر از مسائل رفاهی، سیاسی و…، همین شعار سال ۵۷ است که الآن هم شعار ما بعد از ۴۴ سال همان است: «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی».

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی خاطرنشان کرد: بیشتر انقلاب های الهی در جهان معاصر بعد از یکی دو دهه منحرف شدند، چون رهبری واحد نداشتند، اما انقلاب اسلامی نشات گرفته از انقلاب رسول الله است، برای خدا قیام کرده ایم و در همه ابعاد به سرانجام نیکو خواهد رسید.

ماموستا کریمی افزود: قانون اساسی مستنبط از قرآن است، مشکلی که الآن داریم از قانون اساسی نیست، همانطور که مشکل جهان اسلام از قرآن نیست بلکه از عمل نکردن به کل قرآن است، در کشور ما هم مشکل از عمل نکردن به کل قانون اساسی است، باید همه را قبول داشته باشیم.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی تصریح کرد: مذهب هر کسی قابل احترام و آزاد است، اما نباید اهانت کنیم، قید و بند درست کنیم، درجه اول و دوم نداریم، ما همه مخلوق خدا هستیم و خداوند اینگونه خواسته که یکی کُرد، یکی زن، یکی سرخ پوست و… باشد.

ماموستا کریمی خاطرنشان کرد: اگر نسبت به زن خشونت شود یا به وی اهمیت داده نشود، مشکل ما هستیم، نه دین و مکتب مان، اشتباه مان را به حساب مکتب نگذاریم، اصل اسلام این است که فرقی بین زن و مرد قائل نیست و دین ما دین خشونت و شمشیر نیست، ما اهل شمشیر و سلاح نیستیم و اگر شمشیر برمی داریم برای دفاع و حذف شمشیرهای ظالمان است، نه برای هجوم، دین ما با شمشیر شروع نشد بلکه با علم، فرهنگ و ادب شروع شد.

وی اظهار داشت: ما ضد مردم نیستیم، ما نوکر، مدیون و برآمده از مردمیم، ما خودِ مردمیم که دشمنان چنین قلمداد می کنند ما ضد مردمیم و عده ای را در مقابل نظام قرار می دهند و آن ها را فریب می دهند.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی افزود: بهانه دست ضد انقلاب ندهیم که دختران و پسران معصوم و کوچک ما را به خیابان ها بکشانند و شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دهند، ما هم مخالف دیکتاتور هستیم، انقلاب ما هم علیه دیکتاتور بود، ما باید جهاد تبیین کنیم.

ماموستا کریمی تصریح کرد: شعار دکتر رئیسی در دولت سیزدهم تحقق عدالت اجتماعی بود، مگر هدف تمام انبیا این نیست؟

وی در مورد تمدن نوین اسلامی گفت: برای تحقق تمدن نوین اسلامی، ابتدا باید فرهنگ را درست کنیم، فرهنگ مقدمه تمدن است، فرهنگ مثبت منجر به تمدن مثبت و خوب می شود، برای رسیدن به این فرهنگ وظایفی بر عهده داریم، علما فقط امام مردم نیستند، بلکه امام مسئولان نیز هستند.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی اظهار داشت: شیعه و سنی مذهب است نه دین، دین ما یکی است و آن هم اسلام است، ریشه و تنه ما یکی است، هم و غم ائمه شیعه و سنی این بوده که اسلام را به ما بشناسانند، برای ما تبیین کنند و به دنبال اسم و رسم خودشان نبودند، بلکه ذوب شده در دین بودند.

ماموستا کریمی تصریح کرد: علمای شیعه و سنی باید اول خودشان را اصلاح کنند، مشکلات داخلی شان را حل کنند، سپس به مردم بگویند ما یکی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: هر کجا اختلاف بود منشا آن شیطان است، هر نوایی که بر رحمت بدمد از رحمان است و هر ندایی که بر طبل تفرقه بکوبد از شیطان است، ما باید الگوی وحدت باشیم. برای تحقق این وحدت و تبدیل آن به فرهنگ و بعد تبدیل فرهنگ به تمدن، در اولین مرحله علما باید بین مردم بیایند؛ تبیین، مقدمه تبلیغ است.

ماموستا کریمی اظهار داشت: در فتنه به گونه ای باشیم که از ما سوءاستفاده نکنند، نه به دشمن سواری بدهیم و نه اجازه دهیم دشمن ما را بدوشد، بینا و بصیر باشیم، با تحقیق و تبیین جلو برویم و در این راه فقط خدا را در نظر بگیریم

وی اضافه کرد: کار عالم افراط یا تفریط نیست، اعتدال است و کار جاهل یا افراط است یا تفریط. مرحله اول براي تشكيل تمدن نوين اسلامي، تبيين و روشنگري است مردم دشمن چيزهايي هستند كه نمي‌دانند (النّاسُ أعداء ما جَهِلوا) دومین مرحله این است که اگر همدیگر را نمی پذیریم، یکدیگر را تحمل کنیم. سومین مرحله، برای تحقق این امت واحده و انسجام ملی مراجعه به قرآن و سنت است، تفرقه و نزاع حرام است، اما اختلاف نظر ايرادي ندارد. چهارمین مرحله، مراجعه به مراجع است، به عنوان نمونه ببینیم امام شافعی یا امام صادق چه می گوید. پنجمین مرحله این است که بذرهای اختلاف را بخشکانیم، نه اینکه بپرورانیم، باید کاری کنیم که اختلافات به عداوت تبدیل نشود.

ماموستا کریمی خاطرنشان کرد: آخرین مرحله، اطاعت از خدا، رسول خدا و اولوالامر است، الآن مقام معظم رهبری هم مصداق عالم دینی است و هم حاکم دینی، یعنی طبق نظر اهل سنت مقام معظم رهبری مصداق بارز اولوالامر است و اطاعتش واجب و اطاعت از او رافع اختلافات است، تضمین انسجام ملی و اقتدار کشور است، ما باید این را بشناسیم و بشناسانیم، این را القا کنیم که ایشان رهبر همه ماست و ما رهبری غیر از او نداریم، ایشان، عقلا و نقلا، رهبر و مقتدای همه ما، شیعه و سنی است، غیر او رهبری نیست و ما همه تابع ایشان هستیم.

اهل‌سنت مکمل نظام هستند

وی اظهار داشت: اهل سنت یک فرصت، تقویت کننده، یاری گر و مکمل نظام هستند، در جبهه حضور داشته اند و خون داده اند، نباید بگذاریم که دشمن آن ها را دلسرد کند، باید کاری کنیم که اهل سنت دیده شوند و احساس کننده که تاثیرگذارند، وجود دارند، حداقل جایگاهی برایشان تعریف کنیم.

ماموستا کریمی تصریح کرد: به من گفتند آقای رئیسی را در این مدت چگونه دیدی، گفتم آقای رئیسی ترجمه عملی زبان گویای مقام معظم رهبری است.

پیشنهاد انتصاب مشاوران وزرا و استانداران در امور اقوام و مذاهب

وی در ادامه گفت: مي‌طلبد وزرا و استانداران استان‌هاي تلفيقي از افراد اهل سنت متعهد، متخصص و ملتزم به نظام مقدس جمهوري اسلامي به عنوان مشاور استفاده نمايند، هم اين عزيزان دل‌گرم مي‌شوند هم كمك مي‌كند به تحقق كامل عدالت اجتماعي، هم در راستاي اهداف نظام است و هم دهن ضدانقلاب را مي‌بندد. گرچه شايسته است از اين شايستگان در مناصب و پست‌هاي بالاتري نيز استفاده شود.

استفاده از بانوان در مناصب اداري

هيچ دين و آئيني به اندازة دين مبين اسلام ارزش مقام زن را رعايت ننموده است، لازم است كه در ادارات و نهادهاي مختلف به اين مهم پرداخته شود و ضمن جذب بيشتر بانوان، افراد نيك و متخصص در ادارات را ارتقا دهيم تا بتوانند منشأ خدمات بيشتر و بهتري براي كشور باشند و اين مطلب بارها در جلسات متعدد يادآوري شده است. اميد كه در آينده نزديك شاهد حضور بيشتر بانوان خوب، فعّال و تأثيرگذار به عنوان استاندار، مديران كل فرهنگي، فرماندار و رؤساي بعضي از ادارات باشيم.