حمایت دولت سیزدهم از زنان کارآفرین با هدف توسعه اشتغال بانوان
دولت سیزدهم یکی دیگر از مهمترین برنامههای خود را حمایت از زنان کارآفرین برای تامین بازار فروش محصولات آنان در عرصه اقتصادی و بازار قرار داده و براساس آمارهای موجود شمار زنان کارآفرین در این عرصه نیز با توجه به این حمایتها با رشد قابل قبولی روبهرو است. زنان کارآفرین در عرصههای اقتصادی به دنبال جذب و تامین بازاری برای فروش محصولات خود هستند که در این دوره دولت سیزدهم به این مهم توجه کرده و اکنون با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این موضوع به نتیجه خوبی رسیده است.
اگرچه مشارکت اقتصادی بانوان به حدود ۱۳ درصد وضعیت کسب و کار کشور رسیده و با وجود اینکه نیمی از جامعه ایران زنان هستند، اما فعالیت زنان کارآفرین از نوع خود بسیار چشمگیر و ستودنی است تا با دسترنج فعالیت کاری خود بتوانند در این شرایط اقتصادی بهبود وضعیت خود را شاهد باشند. فعالیت بانوان در عرصه اقتصادی و وجود زنان کارآفرین زیر چتر حمایتی دولت به عنوان مهمترین مسالهای است که امروزه بانوان فعال در عرصه کسب و کار، اقتصاد و تولید به آنان نیاز دارند تا بتوانند با حمایتهای دولت در این زمینه فعالیت مستمر خود را ادامه دهند.
چهار هزار زن کارآفرین در کشور فعالیت دارند
مدیرکل امور بینالملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: در سالهای اخیر نقش زنان در مدیریت استارتاپها، شتابدهندهها، گروههای تسهیلگر و نیز مالکیت آنان بر ۲۱ هزار شرکت در زمینههای مختلف کشاورزی، صنایع، معماری، دارویی و نظایر آن همچنین عضویت فعال بانوان در اتاق بازرگانی و کارآفرینی را بیش از پیش شاهد هستیم.
خدیجه کریمی تصریح کرد: در حال حاضر زنان بیش از ۳۲ درصد از اعضای شرکتهای فعال در اقتصاد و بازار کشور را تشکیل میدهند؛ اکنون با تاسیس ۲۵۰ شرکت دانشبنیان توسط زنان، فعالیت ۷۳۵ زن به عنوان مدیرعامل شرکتهای دانش بنیان و ۲ هزار و ۳۹۰ زن به عنوان عضو هیات مدیره در این گروه شرکتها را شاهد هستیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن حضور چهار هزار زن کارآفرین در کشور که ۲۰ درصد از مراکز کارآفرینی را مدیریت میکنند، حایز توجه است.
اختصاص ۴۲ درصد طرحهای اشتغالی به بانوان
یکی دیگر از موضوعات امیدوارکننده برای بانوان کارآفرین اختصاص ۴۲ درصد طرحهای اشتغال بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به بانوان کارآفرین است که طبق آمارهای موجود از مجموع ۲۰۳ هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور ایجاد شده در مناطق محروم و روستایی سراسر کشور ۴۲ درصد معادل بیش از ۸۵ هزار طرح به بانوان کارآفرین اختصاص پیدا کرده است.
بنیاد برکت بانوان سرپرست خانوار و بدسرپرست را به عنوان اقشار آسیبپذیر اجتماعی در اولویت طرحهای اشتغالزایی خود قرار داده و تاکنون با اجرای ۲۰۳ هزار طرح اشتغال اجتماعمحور در مناطق کمبرخوردار کشور زمینه ایجاد فرصتهای کسب و کار برای ۶۱۰ هزار نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم فراهم آورده است.
حمایت دولت مایه دلگرمی بانوان کارآفرین
شاید یکی از موضوعاتی که میتواند باعث دلگرمی و توسعه فعالیتهای اقتصادی بانوان در این شرایط اقتصادی باشد حمایت دولت و همراهی و حمایت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است که خوشبختانه در این دوره این دو موضوع به خوبی دیده شده این معاونت با استفاده تجربیات خود برای رضایتمندی این گروه از فعالان اقتصادی تلاشهای جدی داشته است.
انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز به موضوع حمایت ویژه زنان سرپرست خانواده و تامین بازار فروش محصولات زنان کارآفرین در دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: اعتباراتی در دور اول سفرهای ریاست جمهوری در موضوعات مختلف ویژه بانوان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: از مهمترین دغدغه بانوان کارآفرین به ویژه زنان سرپرست خانوارفروش محصولات و ایجاد بازارچههای مناسب، صادرات و حمایت دولت در بخش فروش و تضمین لازم برای حمایت از فعالیتهای آنان است که در این زمینه راهکارهایی ارائه شده که امیدواریم به نتیجه مطلوبی برسیم.
تخصیص اعتبار برای راهاندازی بازارچه صنایع دستی بانوان
خزعلی اظهار داشت: همچنین برخی کارگاههای خانوادگی و کسب و کارهای خانواده محور مورد تاکید دولت دچار برخی ناهماهنگیهایی شده که امیدواریم تخفیفها و تسهیلات مناسبی برای این کارگاه ها در نظر گرفته شود.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برای زنان سرپرست خانوار و کارآفرینان که نیاز به حمایت برای تامین منابع درآمدی از طریق فروش محصولات خود را دارند نیز اعتباری برای راهاندازی بازارچه صنایع دستی زنان اختصاص داده شده است.
خزعلی یکی دیگر از برنامههای مهم و اساسی دولت در ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم را تشکیل صندوق ضمانت برای دریافت تسهیلات موردنیاز زنان سرپرست خانوار عنوان کرد و اظهار داشت: این مصوبه نیز به تصویب هیات دولت رسیده تا بانوانی که مشکل ضمانت بانکی برای اشتغال یا دریافت تسهیلات اشتغالزایی دارند از این پس ضمانت توسط این صندوق صورت گیرد.
وی درباره وثیقه برای دریافت تسهیلات بانوان کارآفرین نیز تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در سفرهای استانی به عنوان مشکل جدی بانوان سرپرست خانوار مطرح میشد، مشکل ضمانت بانکی بود که در ستاد ملی زن و خانواده با عملیاتی شدن این مصوبه و تصویب آن در هیات دولت به نوعی مشکل این بانوان حل شده است.
با توجه به اینکه ضمانت تسهیلات اشتغالزایی به عنوان یکی از مشکلات جدی زنان سرپرست خانوار است، به همین منظور و برای ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار در ستاد ملی زن و خانواده صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار با ۵۰ میلیارد تومان تودیع به تصویب رسید و قرار است این تسهیلات به ۱۰۰ میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: امیدواریم این زنان حمایت شده و مشکل ضمانت تسهیلات آنان حل شود که البته معتقدیم با تشکیل این صندوق، مشکل ضمانت تسهیلات بانوان کارآفرین در حال حل شدن است.
ایجاد بازارچههای دائمی و فصلی در دستور کار این معاونت
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور اظهار داشت: در رابطه با آموزشهای مهارتی کارآفرینان زن با دانشگاه علمی کاربردی تفاهمنامهای منعقد شده تا با استفاده از این تفاهم نامه همکاری برای تخصص و آموزشهای جدید به کارآفرینان و هنرجویان ارائه شود.
وی گفت: برای کمک به بانوان کارآفرین و فعال در عرصه تولید، راهاندازی بازارچههای دائمی و فصلی در استانهای مختلف برای عرضه و فروش کالاهای تولید شده در دستور کار معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری قرار دارد.
خزعلی با بیان اینکه میزان اعتبار تسهیلات صندوق ضمانت ۱۰۰ میلیون به عنوان کمک دولت برای اشتغال زنان کارآفرین یکی دیگر از برنامههای دولت برای کمک به این بانوان است، اظهار داشت: یکی از بحثهای مهم در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و از ماموریتهای برنامه ششم این است که توانمندسازی زنان در عرصههای مختلف به ویژه برای زنان سرپرست خانوار را داشته باشیم.
البته یکی از جنبههای مهم در عرصه کارآفرینی زنان موضوع مهارتآموزی است تا کار برای بانوان فراهم شود به همین منظور طرح کسب و کار پایدار خانواده محور در این معاونت تدوین شده و از کارآفرینان درخواست تعریف کارهای پایدار شده تا بانوان بتوانند از این کسب و کارها بهرهمند شده و به سودآوری رسیده و پایداری کار خود را حفظ کنند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه کارآفرین برای حفظ پایداری کار بانوان باید چهار سال به این طرح پایبند باشد، تصریح کرد: همچنین حمایتها در قالب ارایه تسهیلات و ارایه آموزش هم برای کارآفرینان و هم برای کارجویان نیز پیشبینی شده و طبق تفاهم نامه با دانشگاه جامع علمی کاربردی، همچنین رشته های مختلف تخصص بانوان نیز ارتقا داده میشود.
وی ادامه داد: حمایت از دانشبنیانها و کارهایی که توسط بانوان متخصص و فارغالتحصیل در رشتههای مختلف انجام میشود نیز از دیگر برنامههای این معاونت است که به همین منظور حمایت تسهیلاتی، معنوی و علمی در دستور کار است.
خزعلی درباره سقف تسهیلات بانوان کارآفرین نیز گفت: اعطای تسهیلات بستگی به انجام کار، طرح و برنامه توسعه ای بانوان دارد اما در این زمینه ما حمایت میکنیم و در این راستا نیز مدیرکل امور بانوان استانداری های سراسر کشور نیز پشتیبانی کرده که به همین دلیل کارآفرینان زن را تحت پوشش داشته و اعتباراتی به آنها داده شده است تا ایجاد کار برای زنان سرپرست خانوار داشته باشند.
مشاغل خانواده محور برای زنان مورد تاکید است
درخواست بانوان ایجاد بازارچههای دائمی و مرزی است که در سفرهای استانی اعتباراتی برای این بازارچهها در نظر گرفته شده است.
خزعلی با اشاره به اینکه روی مشاغل خانواده محور تاکید دارم، افزود: معتقدم مشاغلی که بانوان با مدت زمان زیاد، کارهای شبانه و مشاغل سنگین برای بانوان مناسب نیست اما اینکه شغلی باشد که زنان بیشتر در کنار خانواده خود باشند، اگر ترغیب به این مشاغل و فراهم کردن به زمینه کار برای آنها شود، بهتر است.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه برخی کارآفرینان با شرکتهای پشتیبان همکاری میکنند و نیاز نیست که بانوان خارج از خانه باشند، اظهار داشت: برخی درخواستهای بانوان ایجاد بازارچههای دائمی و مرزی است که در سفرهای استانی اعتباراتی برای این بازارچهها در نظر گرفته شده است تا این محصولات به سرانجام برسد.
وی تاکید کرد: اکنون انسجام خوبی در استانها بین بانوان کارآفرین و کارجو و افرادی که فعالیت اجتماعی دارند ایجاد شده اما برای بهتر شدن وضعیت باید نیازهای بانوان شناسایی و خلاهای قانونی احصا شود.
از آنجا که اکنون مشارکت اقتصادی در جامعه بانوان حدود ۱۳ درصد است، توجه به فعالیت بانوان کارآفرین و حمایت ویژه از آنها میتواند به رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در جامعه شود تا هم در بهبود شرایط اقتصادی جامعه موثر باشد و هم بانوان بتوانندبا توجه به تجربه و تخصص خود از این عرصه اقتصادی بهرهمند شوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0