در پنل "توسعه زیست‌بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی عنوان شد

پارک‌ها و مراکز رشد چرخ‌دنده‌های میانی برای استارت آپ ها و شرکت‌های کوچک هستند

پنل تخصصی “توسعه زیست‌بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی؟” با حضور دکتر محمدجواد صدری مهر مدیرکل توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، مهندس حمید مهدوی مشاور و راهبر شرکت‌ها و صنایع در توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری و کسب‌وکارها دانش­بنیان، مهندس علی نیک محمدی مدیرعامل شتاب‌دهنده هاب شیراز […]

پنل تخصصی “توسعه زیست‌بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی؟” با حضور دکتر محمدجواد صدری مهر مدیرکل توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، مهندس حمید مهدوی مشاور و راهبر شرکت‌ها و صنایع در توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری و کسب‌وکارها دانش­بنیان، مهندس علی نیک محمدی مدیرعامل شتاب‌دهنده هاب شیراز همراه اول، دکتر سولماز صادق نیا مدیرعامل گلرنگ ونچر، دکتر محدثه زارعی مدیر مرکز توسعه و تولید قراردادی صنایع غذایی برگزار شد.
در این پنل دو مقاله پنل نیز با عنوان “ارتقای عملکرد شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری‌ با تأکید بر قابلیت‌های هوش مصنوعی و هوش تجاری با نویسندگی: پیمان حاجی زاده، منوچهر کرباسی، علی محمدی و نیز مقاله دیگر با عنوان ” توسعه زیست‌بوم نوآوری در چارچوب برنامه هفتم توسعه کشور مسیر دولت یا بخش خصوصی ” با نوشتار: فرید شاهمرادی، زینب سارانی ارائه شد.
منوچهر کرباسی در ارائه‌این مقاله با اشاره به نتایج مقاله خود اظهار کرد: این پژوهش با استفاده از معادلات ساختاری و با به‌کارگیری نرم‌افزار آموس مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت که مبتنی بر این یافته‌هاست. این مطالعه می‌گوید: قابلیت هوش مصنوعی بر خلاقیت سازمانی تأثیر دارد، قابلیت هوش مصنوعی بر عملکرد سازمانی و قابلیت هوش تجاری بر عملکرد سازمانی و نیز خلاقیت سازمانی بر عملکرد سازمانی تأثیر دارد و خلاقیت سازمانی در رابطه بین قابلیت هوش مصنوعی و عملکرد سازمانی، نقش میانجی دارد.

دکترمحمدجواد صدری مهر دستیار معاونت علمی در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های فناوری در این نشست از رسالت‌های این معاونت، توسعه متوازن و هدفمند زیرساخت‌های نوآوری خواند و افزود: بر همین مبنا توجه ویژه به گسترش زیست‌بوم نوآوری با ظرفیت‌سازی و توسعه بسترهای موردنیاز در سطح دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌ها و سایر نهادهای دارای پتانسیل به‌عنوان یکی از برنامه‌های محوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در سطح کشور قرارگرفته است.
وی با تأکید بر ایجاد ظرفیت مناسب در شکل‌گیری و توسعه فعالیت استارتاپ‌ها، واحدها و مؤسسات فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی آن‌ها در اقتصاد کشور عنوان و خاطرنشان کرد: بدین منظور دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری در راستای تحقق اهداف کلان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در توسعه نوآوری، ضمن توسعه هدفمند این زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری در کشور مشتمل بر کارخانه نوآوری، مرکز هم‌آفرینی، مرکز نوآوری، مرکز رشد، پارک علم و فناوری، شتاب‌دهنده، فب لب، فضای کار اشتراکی، خانه خلاق و … افزایش و هدایت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به زیست‌بوم نوآوری کشور را موردتوجه قرار داده است.
دکتر صدری مهر ادامه داد: در این دفتر، علاوه بر ایجاد و تقویت زیرساخت‌های فیزیکی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به حمایت از توسعه کیفی، برنامه‌های محتوایی و توانمندسازی زیرساخت‌ها، جهت شکل‌گیری و توسعه کسب‌وکارهای فناورانه و دانش‌بنیان پایدار توجه خاص شده است.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری ضمن اشاره به اینکه در راستای حمایت از توسعه کمی و کیفی زیست‌بوم نوآوری و شکل‌گیری و توسعه کسب‌وکارهای فناورانه و دانش‌بنیان پایدار، فعالیت‌های کلیدی در این دفتر شکل گرفت، اظهار کرد: این فعالیت‌ها با محوریت « ساماندهی و حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های موردنیاز زیست‌بوم نوآوری، توانمندسازی، مهارت افزایی و انتقال تجربه بازیگران زیست‌بوم نوآوری، حمایت از برگزاری رویدادها و نمایشگاه‌ها، شبکه‌سازی زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، توسعه تعاملات و همکاری‌ها با سایر نهادها، ایجاد سامانه پایش زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، توسعه زیست‌بوم نوآوری شرکتی، زیست‌بوم نوآوری در استان‌ها و زیست‌بوم اشتغال دانش‌بنیان» در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است.
دکتر حمید مهدوی مشاور و راهبر شرکت‌ها و صنایع در توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان با اشاره به سه دهه فعالیت پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری در کشور اظهار کرد: سه دهه فعالیت پارک‌های فناوری نشان داده است که بدوم هم‌افزایی و همکاری بخش خصوصی و دولت نمی‌توانیم به اهداف موردنظر برسیم و در این زمینه همکاری و هم‌افزایی لازم است.
دکتر سولماز صادق نیا مدیرعامل گلرنگ ونچر در این نشست با اشاره به اینکه در موضوع استارت آپ ها زمان اهمیت بسیار زیادی دارد گفت: در چرخ‌دنده‌هایی که در یک واحد صنعتی می‌چرخند درست است که همه چرخ‌دنده‌ها می‌چرخند اما واقعیت این است که چرخ‌دنده‌های بزرگ، باعث خرندگی چرخ‌دنده‌های کوچک می‌شوند. چراکه زمان در یک شرکت بزرگ بازمان در یک استارت آب کوچک فرق دارد. وقتی نامه‌ای به یک شرکت بزرگ می‌آید ممکن است چند ماه برای پاسخگویی آن زمان لازم باشد اما حتی یک ماه زمان برای یک استارت آب بسیار حائز اهمیت است. وی افزود: پارک‌ها و مراکز رشد چرخ‌دنده‌های میانی برای استارت آپ ها و شرکت‌های کوچک هستند تا آن‌ها را به مراکز تحقیق و توسعه و مراکز نوآوری شرکت‌های بزرگ صنعتی متصل نمایند.
وی بر عملیاتی شدن قانون اعتبار مالیاتی به نفع زیست‌بوم توسعه نوآوری و فناوری کشور تأکید کرد و با اشاره به اینکه ما به‌عنوان یک شرکت در حوزه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنیم که ارزآوری داشته باشد و ارزش افزوده ایجاد کند، گفت: نوآوری سال‌هاست که در بخش‌های مختلف گروه صنعتی گلرنگ نهادینه شده و این کمپانی بخشی از رشد و پیشرفت خود را مدیون آن بوده است. ما باور داریم که این گروه صنعتی هیچ‌گاه از نوآوری دور نبوده‌ و در همین راستا مردادماه ۱۴۰۱ گلرنگ ونچرز را تحت عنوان بازوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر خود و با مدل نوآوری باز به وجود آورد. قانون جهش تولید ظرفیت خوبی است
دکترمحدثه زارعی مدیر مرکز توسعه و تولید قراردادی صنایع غذایی نیز در این نشست گفت: این شرکت با تشکیل یک شبکه گسترده از بازیگران زنجیره ارزش محصولات غذایی و زیستی، تلاش خواهد کرد تا چالش‌های موجود در دو طرف مخاطب را حل کند. در ابتدا، شرکت‌های نوپا و فناوران می‌توانند از خدمات این شرکت بهره‌مند شوند و با تولید بدون کارخانه و تولید قراردادی، شتابدهی و توسعه کسب‌وکار، خود را تقویت کنند.
دکتر زارعی رسالت این شرکت را نوآوری در صنایع غذایی و فناوری‌های زیستی با بهره‌گیری از پتانسیل دانش‌بنیان‌ها عنوان داشت و ادامه داد: شرکت توسعه و تولید قراردادی البرز امکان تحقیقات قراردادی، مدیریت نوآوری، افزایش بهره‌وری و رفع چالش‌های صنعت به‌واسطه فناوران را برای شرکت‌های صنعتی بزرگ فراهم می‌کند و علاوه بر آن، ظرفیت خالی خطوط تولید آن‌ها را نیز بهبود می‌بخشد.
وی در ادامه با اشاره به قانون جهش تولید دانش‌بنیان قانون خوبی برای توسعه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان است گفت: چنین قوانینی باید حمایت و به‌درستی اجرا شود.
دکتر زارعی با اشاره به اینکه قانون حمایت مالیاتی برای شرکت‌های بزرگ خیلی جذاب است اظهار کرد: چالشی که وجود دارد این است که هم شرکت‌ها و فناوران به همدیگر اعتماد نمی‌کنند و باید این چالش‌ها برطرف شود.
مدیرعامل شتاب‌دهنده هاب شیراز همراه اول نیز در این نشست گفت: مرکز تحقیق و توسعه همراه اول به‌عنوان نهادی که در عرصه اکوسیستم نوآوری کشور فعال بوده و با نهادهای سیاست‌گذاری و راهبردی این اکوسیستم در ارتباط است، تصمیم به حمایت از این کنفرانس و ایجاد ارتباط استراتژیک با انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران گرفته است.
وی افزود: این شرکت باهدف تمرکززدایی اکوسیستم کارآفرین، تقویت و غنی‌سازی زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری جنوب کشور به‌وسیله کشف، جذب و پرورش ایده‌ها و تیم‌های مستعد و فعال و همچنین کمک به توسعه شخصی و تقویت روحیه کارآفرینی فعالیت خود را آغاز نموده است.
مهندس علی نیک محمدی تصریح کرد: حوزه‌های تمرکز فعالیت‌های هاب شیراز سلامت همراه، تجارت الکترونیکی، آموزش، بازی و رسانه و شهر هوشمند را شامل می‌شود و هاب شیراز در راستای پوشش استان‌های هم‌جوار، تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌ها و مراکز فناوری منعقد و دفاتر این مرکز در استان‌های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویر احمد در حال راه‌اندازی می‌باشد.