«چهارمین المپیاد بینالمللی ترکیبیات ایران» ۱۰ و ۱۱ آبان ماه برگزار میشود
رییس باشگاه دانش پژوهان با اشاره به اینکه این رویداد با حضور گسترده شرکت کنندگان از ۶۵ کشور دنیا به میزبانی ایران برگزار می شود گفت: «چهارمین المپیاد بینالمللی ترکیبیات ایران» با نگاه گفتمان سازی و ایجاد مرجعیت علمی ۱۰ و ۱۱ آبان ماه با حضور ۳ هزار نفر از ۶۵ کشور دنیا برگزار می […]
رییس باشگاه دانش پژوهان با اشاره به اینکه این رویداد با حضور گسترده شرکت کنندگان از ۶۵ کشور دنیا به میزبانی ایران برگزار می شود گفت: «چهارمین المپیاد بینالمللی ترکیبیات ایران» با نگاه گفتمان سازی و ایجاد مرجعیت علمی ۱۰ و ۱۱ آبان ماه با حضور ۳ هزار نفر از ۶۵ کشور دنیا برگزار می شود.
به گزارش کارآفرینان موفق، دکتر سیدرضا حسینی در نشست المپیاد بین المللی ترکیبیات ایران با بیان اینکه باشگاه دانش پژوهان جوان تابستان امسال در المپیاد علمی جهانی درخشید و توانست رتبه سوم مدالی دنیا را در المپیادهای علمی جهانی بعد از چین و آمریکا و بالاتر از کشورهایی مثل ژاپن، کانادا، لهستان، ویتنام و تایوان کسب کند، گفت: «چهارمین المپیاد بینالمللی ترکیبیات ایران» با نگاه گفتمان سازی و ایجاد مرجعیت علمی ۱۰ و ۱۱ آبان ماه با حضور ۳ هزار نفر از ۶۵ کشور دنیا برگزار می شود.
وی با تصریح اینکه دانش پژوهان کل کشور در مسیر حمایت از دانش آموزان سمپادی و حمایت از نخبگان دانش آموزی گام بر می دارد گفت: از نوزدهم آبان ماه دوره انتخابی تیمهای ملی المپیادهای ایران برای المپیادهای جهانی سال ۲۰۲۵ شروع می شود و این باشگاه برنامه های مختلفی را در این راستا دنبال می کند.
چهارمین دوره ترکیبات ۱۰ و ۱۱ آبان ماه می شود
رییس باشگاه دانش پژوهان با اشاره به دیدار خوب نخبگان و مدال آوران المپیادی با رهبر معظم انقلاب افزود: اواخر خرداد ماه دیدار مدال آوران المپیادهای علمی با مقام معظم رهبری بود و مهر ماه دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری انجام شد. یکی از افتخارات این است که همزمان با دیدار رهبر معظم انقلاب در مهرماه، سایت مقام رهبری تاریخچهای از فعالیتهای باشگاه را در سایت قرار داد و عنوان “باشگاه ستارهها” به باشگاه دانش پژوهان جوان داده شد و جملهای با این عنوان «امروز سر مدال آوران المپیادهای علمی جلوی رهبر معظم انقلاب بالاست که توانستند بخشی از مطالبات ایشان را محقق کنند» در سایت گزارش شد.
حسینی ادامه داد: امسال در المپیاد جهانی فیزیک که در ایران برگزار شد، ذهنیت نخبههای دیگر کشورها نسبت به ایران و توانمندیهای علمی کشورمان اصلاح و اثبات شد.
وی با بیان اینکه میزبانی از المپیادهای جهانی جای افتخار دارد گفت: در این المپیاد که به صورت برخط برگزار می شود بیش از 60 نفر به صورت همزمان به تصحیح آزمون ها می پردازند که همه این افراد در باشگاه مستقر خواهند بود. در برگزاری استاندارد ها همواره کشور های دیگر استانداردها را مشخص و تعیین می کنند اما در این آزمون همه فرآیندها و استاندارد ها در دست خودمان است. ایران تلاش می کند تا با برگزاری و ثبت این رویداد و برند آن به نام خود در مسیر مرجعیت و گفتمان سازی علمی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و نهاد های سیاست گذار در کشور است گام بردارد.
رییس باشگاه دانش پژوهان جوان با بیان اینکه اساتید تلاش کردند با ایجاد المپیاد ترکیبیات ایران( ترکیب مشترک ریاضی محض، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی) این علم در ایران گسترش و اثرگذاری در دنیا داشته باشد افزود: سال ۱۳۹۹ المپیاد ترکیبیات به صورت ملی راه اندازی شد ولی باتوجه به سطح آزمون، سوالات و نحوه برگزاری، تعداد زیادی از کشورها درخواست حضور دادند و از سال دوم، المپیاد بین المللی ترکیبیات با حضور کشورهای دیگر برگزار شد.
حسینی با بیان اینکه یکی از این تفاوتهای جدی این است که برخلاف المپیادهای معمول جهانی که یک بازه تصحیحی بعد از آزمون دارند، در المپیاد ترکیبیات به صورت همزمان با آزمون، تصحیح المپیاد انجام می شود ادامه داد: یکی از مزایای المپیاد ترکیبات این است که تصحیح همزمان با برگزاری آزمون انجام میشود و شرکتکننده پس از چند دقیقه در رنکینگ جهانی رتبه خود در هر سوال را مشاهده می کند.
هدف توسعه نگاه خلاقانه برای دانشآموزان و دانشجویان است
دکتر حسینی درباره این المپیاد گفت: المپیاد ترکیبیات، یک مسابقه سالیانه با تمرکز بر مسائل با کیفیت ترکیبیاتی است. هدف آن آشنا کردن دانشآموزان با ترکیبیات، به عنوان یک مبحث خلاقانه، گسترده و جذاب به شیوهای سرگرمکننده است به شکلی که بتوانند در طی یک مسابقه با سایر دانشآموزان و دانشجویان علاقهمند به ترکیبیات رقابت کنند.
رییس باشگاه دانش پژوهان المپیاد ترکیبیات ایران اولین مسابقه در زمینه ترکیبیات است که شامل نمرهدهی و رتبهبندی آنلاین میشود. شرکت در این مسابقه برای هر دانشآموز، دانشجو یا فرد علاقهمند به ریاضیات یا علوم کامپیوتر آزاد است.
حسینی یادآور شد: در این آزمون ما استانداردهای برگزاری را مشخص میکنیم و این سیاستگذاری موجب پررنگ شدن نقش نخبگانی در کشور میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه جوایز به ۲ دسته تقسیم میشود، گفت: جوایز تیمهای خارجی لوح، مدال و یکی از صنایع دستی کشور و جوایز برای تیمهای داخلی معرفی افراد به شرکتهای دانشبنیان است. همچنین امتیاز مالی از ۳۰ میلیون، ۲۰ میلیون و ۱۰ میلیون تومان برای هر تیم سه نفر در نظر گرفته شده است.
شرکت در آزمون ترکیبیات رایگان است
وی افزود: المپیاد ترکیبیات حمایتکننده مالی دارد و شرکت در آزمون برای تمامی شرکتکنندگان این آزمون رایگان است.
در ادامه سیدرضا حسینی، رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان با بیان اینکه این چهارمین دوره المپیاد ترکیبیات ایران از ۱۰ تا ۱۱ آبان ماه با حضور بیش از ۳۰۰۰ شرکتکننده برگزار خواهد شد، گفت: به غیر از ۳۰۰۰ شرکتکنندهای که برخط در این مسابقات حضور خواهند داشت تعدادی از گروههای کشورهای شرکتکننده نیز بهصورت آفلاین شرکت میکنند.
جوایز برندگان المپیاد ترکیبیات
وی در پایان درخصوص جوایز در نظر گرفته شده برای افراد برگزیده گفت: جوایز دو دسته هستند، جوایزی که به برگزیدگان داخلی اهدا میشود که شامل معرفی تیمهای برگزیده به شرکتهای دانشبنیان از جمله شرکت دیوار که اسپانسر برگزارکننده این مسابقات نیز است می باشد و همچنین اهدای مبلغ ۳۰ میلیون به تیم اول، ۲۰ میلیون تیم دوم و ۱۰ میلیون به تیم سوم در داخل کشور است.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان همچنین درباره جوایز خارجی تیم ها نیز تصریح کرد: به برگزیدگان تیمهای خارجی نیز در کنار اهدای لوح تقدیر و گواهینامه، آثاری از صنایع دستی کشور کشورمان نیز به آنان اهدا میشود.
حضور ۳ هزار شرکت کننده از ۶۵ کشور دنیا
در ادامه علیرضا علیپور، رییس کمیته علمی این المپیاد درخصوص المیپاد بین المللی ترکیبیات ایران گفت: سالها است که به بچههای نخبه کشور تدریس میکنم و آرزو داشتیم تا بستری به جهت رشد و پرورش دانشپژوهان ایجاد شود تا بتوانند علمآموزی کنند و آینده کشور را بسازند، خداراشکر به همت دوستان از پنج سال گذشته چنین بستری فراهم شد، یک جمع فوقالعادهای در کنار هم با توانمندیهای مختلف حضور یافتیم و چنین مسابقهای را برگزار کردیم و سعی داشتیم از حضور تمام کسانی که در این زمینه تجربه لازم را داشتند بهره ببریم. طی این سالها قریب به ۲۰۰ جلسه در این خصوص برگزار شد تا بتوانیم مسابقات را با کیفیت مناسب و خوبی برگزار کنیم و از پستانسیلهای خوبی که در کشور وجود دارد برای پیشرفت در نحوه اجرای این مسابقات استفاده کنیم.
وی ادامه داد: کار بینظیری که در این مسابقه صورت گرفته است، برگزاری این آزمون و اعلام نتایج آزمون در لحظه است که در هیچ مسابقه دیگری حضور نداشته و خداراشکر بهواسطه زیرساختهایی که آماده شد این مورد اجرا شده است.
علیپور در ادامه این نشست خبری افزود: نمرهدهی بهصورتی تنظیم شده که زمان ارسال پاسخ سوالات در نمرهدهی تاثیرگذار است و این ویژگی باعث میشود تا شرکتکنندگان ترغیب شوند تا در این مسابقات حضور پیدا کنند. این سامانه توسط فارغالتحصیلان ایران طراحی شده است؛ این المپیاد از معتبرترین المیپاد جهانی است و باعث میشود تا ایران به مرجعیت علمی خوبی دست پیدا کند. این المپیاد باتوجه اینکه از رشتههای علوم پایه محسوب میشود باعث میشود که افراد به آن علاقهمند شوند و بتوانند در آینده به صنعت آیتی کشور بپیوندند و لذا از دیگر مزیتهای این المیپاد آن است که باعث شناسایی نخبگان میشود که بعد از المپیاد میتوانیم از حضور آنان در صنعتهای مختلف بهرمند شویم.
ترکیبیات چیست؟
ابوالفضل اسدی مسئول کمیته اجرایی نیز درباره این رویداد گفت: «ترکیبیات یکی از مباحث ریاضیات که عمدتا با شمارش در ارتباط است، چه در خود مسائل و یا بدست آوردن نتیجه؛ و به بررسی ساختارهای متناهی میپردازد.»
وی افزود: ترکیبیات یکی از مهم ترین شاخههای ریاضی است. تاریخچه استفاده از اولین مفهمومهای ترکیبیاتی به زمان هند و یونان باستان برمیگردد. از قرن ۲۰ ام میلادی و با رشد کامپیوترها، ترکیبیات اهمیت گستردهای در ریاضیات و علوم کامپیوتر پیدا کرد. به طوری که امروزه ترکیبیات کاربردهای مختلفی در رشتههای گوناگون، از جمله فیزیک آماری یا زیستشناسی دارد.
اسدی تصریح کرد: آموختن مفاهیم پایهای ترکیبیات به پیشنیازهای زیادی نیاز ندارند. به همین دلیل مسائل ترکیبیاتی اغلب قابل فهم و به شکل بازیهای ریاضی یا معماهای منطقی مطرح میشوند، در حالی که ممکن است جواب یا اثبات های سختی داشته باشند. به همین خاطر بهبود مهارتهای ترکیبیاتی منجر به رشد خلاقیت و توانایی استدلال میشود. المپیاد ترکیبیات ایران فرصت مناسبی برای افرادی است که میخواهند با حل مسائل ترکیبیاتی مهارتهای خود را در زمینه ترکیبیات محک بزنند.
آماده همکاری با نهاد های علمی از جمله جهاد دانشگاهی هستیم
دکتر حسینی رییس باشگاه دانش پژوهان در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار بازارکار درباره همکاری باشگاه دانش پژوهان جوان با نهاد های علمی از جمله جهاد دانشگاهی گفت: آماده همکاری با نهاد های علمی از جمله جهاد دانشگاهی هستیم. جهاد دانشگاهی ظرفیت های خوبی دارد و می توانیم از این ظرفیت ها در توانمند سازی و جذب نخبگان و المپیادی ها بهره ببریم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0